ČESTA PITANJA

 

Želim da napravim korisnički nalog?

Kupovinu možete izvršiti kao GOST ili kao REGISTROVANI korisnik.
Registracija je jednostavna i omogućava brži i lakši proces kupovine.

 

Mogu li kupiti proizvod bez registracije korisničkog računa?


U slučaju da posjetilac Internet trgovine "XYZ – MARELLA FASHION SHOP" želi realizovati kupovinu robe bez registracije, Prodavac mu omogućava kupovinu robe kao gostu korisniku, odabirom opcije „Nastavi kao gost”. Odabirom navedene opcije, gost korisnik može postati Kupac robe koja se nudi u Internet trgovini uz iste uvjete kupovine kao i registrovani korisnik.

 

Koje načine plaćanja omogućavate?

Prodavac nudi sljedeće načine plaćanja prilikom kupovine u Internet trgovini:


-Plaćanje pouzećem
Ako ste odabrali plaćanje pouzećem, nakon zaprimljene narudžbe te potvrde iste, pošiljku ćemo uputiti na vašu kontakt adresu, a prilikom preuzimanja pošiljke od dostavljača, dužni ste gotovinom platiti otkupninu u vrijednosti obavljene kupovine.

-Bankovne kartice (plaćanje prije isporuke)
Mastercard, Maestro, Visa.
Odabir načina plaćanja vrši Kupac prilikom slanja elektonske narudžbe Prodavcu.

 

Je li moja kupovina sigurna?

Jedan od naših glavnih prioriteta je pružanje internetske sigurnosti za naše kupce. Nastojimo pružiti pouzdano, kvalitetno, stabilno i prije svega sigurno okruženje za kupovinu putem interneta.
Sve elektronske transakcije koje kupci naprave biće šifrovane putem SSL tehnologije.
SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite Monri Payment Gateway – napredni sistem za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. 
Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

 

Koji su načini slanja robe?


Prodavac u Internet trgovini "XYZ – MARELLA FASHION SHOP" vrši dostavu artikala putem pružatelja usluga dostave, kurirske službe A2B Express Delivery, uz troškove dostave koji se prikazuju na mrežnim stranicama Internet trgovine prilikom vršenja narudžbe, te isti padaju na teret Kupca.

 

Koliki je trošak dostave?

-dostava na kućnu adresu u roku do 7 radnih dana – 6,95 KM
-trošak dostave snosi kupac


Je li moj paket osiguran?


Prilikom dostave putem pružatelja usluga dostave, paket je osiguran od krađe, oštećenja i gubitka, od trenutka kada paket bude od strane Prodavca predan pružatelju usluga dostave radi prijevoza i dostave Kupcu.

 

Mogu li pratiti status svoje narudžbe?


Nakon predaje paketa pružatelju usluga dostave, Kupac će zaprimiti elektronsku poruku od Prodavca („Vaša pošiljka je na putu!“), koja će sadržavati i obavijest o broju pošiljke („kod“) putem kojeg Kupac ima mogućnost praćenja statusa svoje pošiljke i predviđenog datuma dostave, na mrežnim stranicama pružatelja usluga dostave (www.a2b.ba). Na navedenim stranicama, Kupcu su na raspolaganju i opći uvjeti dostave određeni od strane odabranog pružatelja usluga dostave.

 

Kako mogu vratiti kupljene artikle?


U skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača u BiH, svaki Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti Ugovor o kupoprodaji i to u roku od 15 dana od dana preuzimanja, odnosno izvršene dostave kupljene robe.
Obavijest o jednostranom raskidu Ugovora unutar roka od 15 dana od datuma preuzimanja, odnosno dostave kupljenih artikala, Kupac je ovlašten dati Prodavcu slanjem popunjenog obrasca Izjave o odustanku od ugovora o kupoprodaji zaključenog na daljinu na e-mail: [email protected] (obrazac Izjave dostupan za preuzimanje u dijelu stranice “Odustanak od kupovine”.

 

Da li su svi proizvodi u internet prodavnici autentični?


Kao ovlašteni trgovac i pružatelj usluga Internet trgovine, Prodavac nudi i prodaje samo autentične artikle robnih marki iz svog asortimana.


Mogu li da koristim pogodnosti članstva na kartici lojalnosti XYZ kluba prilikom online kupovine?


Trenutno članovi XYZ kluba lojalnosti svoje stečene pogodnosti mogu koristiti samo u maloprodajnim XYZ trgovinama širom BiH. Korištenje pogodnosti kluba putem Internet trgovine i članstva u XYZ klubu omogućit ćemo u što kraćem mogućem roku. Za to ćemo vrijeme članove kluba XYZ razmaziti posebnim promocijama za internet kupovinu o kojima ćemo obavještavati putem newsletter-a.
Kome se mogu javiti za dodatna pitanja i informacije?

 

PODRŠKA KUPCIMA:
Za pomoć nas pozovite na: + 387 61 301 058
ili nam pišite na e-mail: [email protected]

od ponedjeljka do petka, od 9:00 do 17:00 h
(sa izuzetkom praznika)

Za više informacija pogledajte naše Opće uvjete poslovanja Internet trgovine "XYZ – MARELLA FASHION SHOP" na: https://ba.shop.xyz.fashion/